Shop

City Walk Oslo

Varighet: 1,5 – 2 timer

booking@eventbyraaet.no        +47 22 17 12 00

 

Info
Category:Tag:

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/e/eventbyraaet/www/wp-content/themes/dekko/framework/lib/edgt.functions.php on line 271

Beskrivelse

City Walks- Oslo

 

Perfekt aktivitet for teambuilding / firmafest!

Dem tilbyr flere unike og spennende ferdigsydde vandringer, men lager også gjerne en vandring ut fra dine/deres ønsker.

Dem arrangerer både «åpne» vandringer, der du kan møte opp uanmeldt, og tar også imot bestillinger for grupper. Man vandrer med freidig mot hele året igjennom, i sol og regn – sommer som vinter! Dem sine guider er alle dyktige entusiaster, som liker å formidle, og som elsker jobben sin som guide!

Gamlebyen

Se de tusen år gamle ruinene av kirker, kloster og gårder som ligger gjemt innimellom gatene i dagens moderne Oslo. Hør de eventyrlige historiene om hvordan folket levde i sagatiden og middelalderen – om storhetstider, kriger og fattigdom – om kjærlighet og hverdagsliv. Bli med på en spennende og gripende reise tusen år tilbake i tid!

Alnaelven

Underveis får dere høre om det harde og tidvis groteske livet til jentene på fyrstikkfabrikken og vår første stasjonsby Bryn. Dessuten historien om teglverkene og den norske tekstilfabrikken, som engang i tiden leverte tapeter til FN-bygningen i New York. Turen går nær elvens løp, og vi får mye naturopplevelse med oss. Det varierer mellom rolige Amazonas-lignende stryk og ville fossefall, bla gjennom Svartdalsjuvet.Dere vil få innsikt i det spesielle og tidvis unike plante- og dyrelivet vi er omgitt av, med arter som opprinnelig ikke hører hjemme her, og kun finnes få andre steder i verden. Vi vandrer på nedsiden av Etterstadsletta, til historier om militærslag, flypionerer, sigøynere og byens siste henrettelse. Mot slutten kommer vi til Kværnerbyen, som er minnet om det opprinnelige Kværner Bruk. Vi avslutter turen på Galgeberg.

Ekebergparken

Dere får høre historien bak og besøke utvalgte verker. Dem stopper blant annet ved ”Skuffedamen”, Marilyn, ”Hun som tisser”og  Walking woman, samt Ekeberg Skyspace, som er høydepunktet i parken. Turen går på typisk norsk vis, det vil si ”off-piste” i naturen. Her er kultivert skog og urskog, og utsiktspunkter over by og fjord som tar pusten fra deg.Dem avslutter ved Ekebergrestauranten, som er et av Oslo’s beste eksempler på funksjonalisme, eller jugendstil/art-nouveau. En forfriskning eller en norsk fiskesuppe er hyggelig å kunne unne seg her.

Berus Eder

Visste du at den jevne Osloboer drakk 6-8 liter øl om dagen i middelalderen? At politikere på 1600-tallet ble sett på som mistenkelige hvis de aldri viste seg fulle i offentligheten? Eller at kaffen opprinnelig ble sett på som et hemmelig komplott mot kristendommen?Dette og mere til får du servert skummende ferskt på vår nye byvandring. Fyll opp ditt krus og bli med!Dem sin guide på denne turen er Torgrim Mellum Stene, som er profesjonell historieforteller og jobber som kursholder og scenekunstner i inn- og utland. Fortellervirket har plassert ham i de underligste situasjoner – fra å resitere Nordal Grieg på en scene i Tadsjikistan til å lage libretto for en eventyrmiddag i Suldal kommune.

Han har flere års erfaring med å bearbeide historisk materiale, både som skaper av fortellerforestillinger og i rollen som omviser på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. I «Berus Eder!» geleider han publikum gjennom tusen år med rus i byen, fra førkristne ritualer til alkohol på resept.

 

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “City Walk Oslo”